English: I poop rainbows     Bahasa Melayu: Ku terfikir     Laman Peribadi

Isnin, 31 Oktober 2011

Maka menjelmalah satu lagi blog


Wahai rakan sekalian,

Setelah sekian lama difikirkan, hasratku untuk memulakan blog dalam bahasa Melayu akhirnya aku laksanakan! Di sini aku bercadang meletakkan semua pantun dan apa-apa sahaja yang mempunyai nilai sastera yang mungkin terhasil secara tidak sengaja sepanjang percakapan seharian aku. Ya, sebab aku memang petah berkata-kata.

Sebenarnya niat nak mulakan blog baru tercetus daripada membaca blog orang lain yang dalam bahasa Melayu. Lagipun Hakim dah lama simpan blog bahasa Inggeris. Sekarang tiba waktunya untuk mencuba satu kebaruan.

Baiklah, sekurang-kurangnya catatan pertama sudah dibuat. Taklah kosong blog ni kan. Moga-moga usaha ini bukannya hangat-hangat tahi ayam. Buat masa ni, nak tidur dulu. Penat menghasilkan header kat atas tu. Cantik kan?



Okay, rasanya gaya penulisan harus diperbaiki dan dikemaskini dengan slang-slang terbaru. First post ni macam agak kekok dan pelik ayat-ayatnya bila dibaca balik. Ataupun, mungkin gaya inilah yang boleh menjadi gaya unik aku. Orang kata trademark. 

Ok bai!

Tiada ulasan:

Catat Komen

 
Copyright © Ku terfikir